20 dkg csuszatészta
25 dkg tehéntúró
3 dl tejföl
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 teáskanál étolaj
ízlés szerint só
25 dkg tészta
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve, melegen tartjuk.
Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc mér ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepirítjuk.
Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
Az előmelegített forró sütőbe toljuk. 8-10 percig pírítjuk.
Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesspagettit kifőzzük sós, olajos vízben. Utána hideg vízzel jó alaposan átöblítjük. Egy tálban a tejfölt, a kis lyukon lereszelt sajtot és a ketchupot alaposan összekeverjük. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe belekeverjük az ecetet, sót, egy tálba belerakjuk a lisztet, közepébe a tojást, a zsírt ez összemorzsoljuk, és fokozatosan hozzádjuk a langyos ecetes vizet, a víz mennyiség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű