20 dkg csuszatészta
25 dkg tehéntúró
3 dl tejföl
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 teáskanál étolaj
ízlés szerint só
25 dkg tészta
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve, melegen tartjuk.
Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc mér ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepirítjuk.
Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
Az előmelegített forró sütőbe toljuk. 8-10 percig pírítjuk.
A tésztát sós vízbe megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük. A húst olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a bolognai port és öntünk hozzá egy kis vizet, sózzuk, ízlés sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűkevés olivaolajon (vagy a tonhalkonzervről leöntött olajon) spenótleveleket (lehet kapni mirelit spenótlevél golyókat, de jó fagyasztott massza is) sóval, borssal, fokhagymával meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű