Családireceptkönyv.hu

Baconbe tekert burgonya


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

Baconbe tekert burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Évi citromos puding
Évi citromos puding

1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kölesfasírt pikáns mustármártással
Kölesfasírt pikáns mustármártással

Az átöblített, lecsepegtetett kölest lábosba tesszük, felöntjük az alaplével, és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. A tűzről levéve teljesen lefedjük, és hagyjuk még párolódni. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Batáta kenőke
Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt, a héját lehúzzuk, és pürésítjük. Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
GAPS átszokási tippek
GAPS átszokási tippek

ÁTSZOKTATÁSI TIPPEK RÖVIDEN: Észrevétlen cserék: Zsiradékok : étolaj helyett zsír, kókuszzsír , olívaolaj ( de ez magas hőfokon sokáig sütni nem jó ) Édesítők: kristálycukor he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk