1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz átöblített, lecsepegtetett kölest lábosba tesszük, felöntjük az alaplével, és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. A tűzről levéve teljesen lefedjük, és hagyjuk még párolódni. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt, a héját lehúzzuk, és pürésítjük. Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁTSZOKTATÁSI TIPPEK RÖVIDEN: Észrevétlen cserék: Zsiradékok : étolaj helyett zsír, kókuszzsír , olívaolaj ( de ez magas hőfokon sokáig sütni nem jó ) Édesítők: kristálycukor he...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű