Családireceptkönyv.hu

Felhő lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


125 g krémtúró (zsírszegény)
2 dbtojás
½ csomagsütőpor
ízlés szerint só, bors, apróra vágott zöldfűszer, szezámmag, stb.

Elkészítés:


Ez a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét.

A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg megszórjuk a zöldfűszerekkel. A 2 tojásfehérjéből kemény habbot verünk.

A tojáshabot óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ízlés szerint szezámmaggal (vagy más maggal, például napraforgómaggal, tökmaggal, lemaggal) megszórjuk.

A lángosokat 150 fokon 40 percig sütjük. Természetesen a lángos íze eltér a hagyományos tésztából, bő zsiradékban kisütött lángos ízétől. Nekem nagyon ízlik ez az egészségesebb és diétás verzió. Sonkával, mozarella sajttal és paradicsommal szoktam fogyasztani, de a családnak bevált a klasszikus tejfölös-sajtos verzió is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felhő lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
blansírozás
blansírozás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőröge
Csőröge

A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát .A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel...belekeverjük a lisztbe és eldolgozzu...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Lecsó
Lecsó

A hagymát kockára vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, majd rádobjuk a felszeletelt paprikát és fedő alatt megpá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Saltimbocca Marsala szószban
Saltimbocca Marsala szószban

A borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk, rájuk helyezzük a sonkát és a zsályát. A húsokat felgöngyöljük, megtűzzük (vagy cérnával kötözzük), és megforgatjuk a lisztben. Egy közepes mé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk