125 g krémtúró (zsírszegény)
2 dbtojás
½ csomagsütőpor
ízlés szerint só, bors, apróra vágott zöldfűszer, szezámmag, stb.
Ez a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét.
A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg megszórjuk a zöldfűszerekkel. A 2 tojásfehérjéből kemény habbot verünk.
A tojáshabot óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ízlés szerint szezámmaggal (vagy más maggal, például napraforgómaggal, tökmaggal, lemaggal) megszórjuk.
A lángosokat 150 fokon 40 percig sütjük. Természetesen a lángos íze eltér a hagyományos tésztából, bő zsiradékban kisütött lángos ízétől. Nekem nagyon ízlik ez az egészségesebb és diétás verzió. Sonkával, mozarella sajttal és paradicsommal szoktam fogyasztani, de a családnak bevált a klasszikus tejfölös-sajtos verzió is.
az epret alaposan megmossuk, leszedjük a csumáját, félbevágjuk, és egy nagy üvegbe tesszük. Rászórjuk az édesítőszert, ráöntjük a vodkát, és lezárjuk. Négy hónapi érlelés után lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPaprika, paradicsom egy aprítóba szétvágva, vagy ledarálva... hozzá a só... mehet üvegekbe... nem semmi tartósító a só az tartósít..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Tatar in eine große beschichtete Pfanne geben, mit Salz, Pfeffer, Cayennepfeffer und Paprikapulver würzen und scharf anbraten, Zwiebeln, Knoblauch, Thymian und Oregano nacheina...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű