1/2 kg darált hús
2 kozepes krumpli
1 kisfej hagyma
so, bors
1 nagy tojas,vagy 2 darab kis tojas
keves kenyerbel
A martashoz:
1 pupos evokanal liszt
keves olaj
zold kapor
so, bors, piros paprika
keves cukor(ez el is hagyhato)
ecet(izles szerint)
A daralt hust ossze keverjuk a fuszerekkel,a lereszelt krumpliva,tejben vagy vizben aztatott kenyerrel,tojassal
Gombocokat formazunk amit kisse lelapitunk a tenyerunkel
Bo olajban,es kozepes langon kisutjuk
En most kiolajozott teflon tepsiben sutottem es szinten kozepes tuznel,hogy a fasirtok jol atsuljenek
Elkeszitjuk a kapor martast
Keves olajban tesszuk a lisztet es tuzon felhabositjuk,nem kell piritani
Elkeverjuk keves hideg vizzel es hozza adjuk a kaprot,fuszereket
Jol elkeverjuk,hogy ne legyen csomos
Most felontjuk annyi vizzel amilyen surusegu martast akarunk
Allando kevergetessel keszre fozzuk
Amikor levettuk a turok nyomban hozza adjuk az ecetet
En most krumpli purevevel talaltam
De lehet mas korettel is: nokkedli,natur krumpli,csiga teszta...
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű