menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós tükörglazúr


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


9 g zselatin por
125 g víz, + 3 ek víz
225 g kristálycukor
130 g tejszín
30 g kakaópor / Holland 22%-os/

Elkészítés:


Egy kisebb edényben a zselatint és a 3 ek vizet keverjük el.

Egy gyorsforralóban a vizet és a cukrot olvasszuk fel, forraljuk addig amíg a cukor el nem olvad.

Adjuk hozzá a kakaóport és a tejszínt, keverjük amíg szépen feloldódik. Ez idő kérdése, ahogy elolvadt minden és szép sima egynemű az állag már ne is kevergessük tovább.

Adjuk hozzá a zselatinos keveréket, alaposan keverjük át, szép sima legyen a máz, vegyük le a tűzről.

Felhasználáshoz hűtsük 24 fokosra.

Én mousse tortát öntöttem le vele, itt könnyebb a dolgunk, hiszen a mousse torta a fagyasztóból került ki, és fagyos állapotban lett öntve.
A vajkrémes tortáknál már nehezebb a dolgunk, hiszen nem fagyott csak hűtött felületünk van!
Látod mennyire csillog?

Trükkök, tippek, praktikák:


A zselatinnál figyelj, mert nekem nem volt itthon csak expressz zselatin fixem… működik ezzel is.

Kakaós tükörglazúr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Pácolás(link)
Pácolás(link)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Meddig ehető egy étel?
Meddig ehető egy étel?

De térjünk rá az egyelőre címben rekedt fogalommal. Receptek maradékokból. A NÉBIH és az OÉTI órákat zengene arról, hogy meddig fogyasztható a maradék étel. Bármilyen fura, sok az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Gombás táska
Gombás táska

A gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes saláta tojással (formában dermesztve)
Majonézes saláta tojással (formában dermesztve)

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk