9 g zselatin por
125 g víz, + 3 ek víz
225 g kristálycukor
130 g tejszín
30 g kakaópor / Holland 22%-os/
Egy kisebb edényben a zselatint és a 3 ek vizet keverjük el.
Egy gyorsforralóban a vizet és a cukrot olvasszuk fel, forraljuk addig amíg a cukor el nem olvad.
Adjuk hozzá a kakaóport és a tejszínt, keverjük amíg szépen feloldódik. Ez idő kérdése, ahogy elolvadt minden és szép sima egynemű az állag már ne is kevergessük tovább.
Adjuk hozzá a zselatinos keveréket, alaposan keverjük át, szép sima legyen a máz, vegyük le a tűzről.
Felhasználáshoz hűtsük 24 fokosra.
Én mousse tortát öntöttem le vele, itt könnyebb a dolgunk, hiszen a mousse torta a fagyasztóból került ki, és fagyos állapotban lett öntve.
A vajkrémes tortáknál már nehezebb a dolgunk, hiszen nem fagyott csak hűtött felületünk van!
Látod mennyire csillog?
A zselatinnál figyelj, mert nekem nem volt itthon csak expressz zselatin fixem… működik ezzel is.
A serpenyőn felolvasztunk egy kis vajat. A tojásokat jól szétkeverjük, enyhén megsózzuk és ráöntjük a felmelegített serpenyőre. Hozzáadhatunk zöldhagymát, vagy friss fűszernövényt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat lazán felverjük, elkeverjük benne a tejfölt, az élesztőt, a tejet és a puha vajat, beleszórjuk a sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a kétféle lisztet, é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tojás sárgákat a keményítővel, a cukorpótlóval és a vaníliarúd magjaival összekeverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 2. Alacsony lángon, folyamat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű