6 tojás
5 evőkanál édesítőszer (update zéró cukor vagy Eritrit
1 kiskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
6 evőkanál mák
tetszés szerinti lekvár
A tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A papírral együtt szépen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Majd lekvárral megkenjük.
A napraforgót rakjuk aprítógépbe, és addig nyomassuk, amíg mogyoróvaj állagú lesz. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, még mixeljük kicsit, és voilá!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOd brašna,soli i vode zamijesiti tijesto, podijeliti na dva jednaka dijela.Neka odstoji 30min... 2. Na pobrašnjenoj površini malo razvaljati tijesto te premazati uljem i ostavi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon körül-belül 1 cm. A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3 mm vastag csíko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük, majd a főzővízben hagyjuk őket kihűlni. Ha kihűltek, akkor meghámozzuk, majd a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Én elosztottam a burgonyát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű