6 tojás
5 evőkanál édesítőszer (update zéró cukor vagy Eritrit
1 kiskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
6 evőkanál mák
tetszés szerinti lekvár
A tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A papírral együtt szépen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Majd lekvárral megkenjük.
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, tegyük hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Morzsoljuk bele a vajat. Öntsünk bele annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk. Ne dagasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel sokszor marad itthon pár szeletnyi vagy fél kg fehér kenyér, ami nem fogyott el, így morzsát készítek belőle. A finom, magvas kenyereket méginkább sajnálom kidobni, így eztán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű