1 kg csirkecomb
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1 lime
30 dkg kockára vágott paradicsom
csipetnyi koriander
Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük és a felszelelt csirkét, a fokhagymát és a lime reszelt héját is beletesszük, majd sütni kezdjük. Néhány percig sütjük, amíg a csirke enyhén megpirul, majd hozzáadjuk a paradicsomot is és a fűszereket, felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi és fedő nélkül pároljuk kis lángon 30-40 percen át. Tálaláskor a vaj kockákat teszünk rá és hagyjuk, hogy ráolvadjon a húsra.
A sütőt begyújtjuk. A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre. Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellet felszeletelni,sózni,borsozni. A tepsibe olajat öntünk. Hozzávalókból szószt készítünk,belemártjuk a húst és a tepsibe tesszük egymás mellé. Lefedve sütjük 180 fokon 40...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTepsibe szóróm a sót, ráfektetem a húst, amit bedörzsöltem a sóval. 180 fokos sütóbe teszem a fóliával szorosan lezárt tepsit, comb esetén kb. 45 percig süöm, majd 15-15 percig ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű