Mi kell hozzá?
- 10 dkg mandula és törökmogyoró vegyesen (mindegy milyen arányban)
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- cukrozatlan vörösáfonya és ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcs (cukrozatlan változatban persze)
citromlé és zsiradék kell bele, mert nagyon száraz lett
Hogyan csináld?
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Ebbe tedd a finomra darált magvakat és keverd homogén masszává. Mehet hozzá a vörösáfonya. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 25-30 percig aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, valóban megsült-e. Ha kész, hagyd kihűlni, és szórd meg darált nyírfacukorral, amihez adhatsz fahéjat is.
Az a jó benne, hogy könnyű kettévágni, ezért tökéletes piskótaalap lehet.
ELKÉSZÍTÉS 1.) A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. 2.) A túrót egy tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A tetejére valókat kikeverjük, ráöntjük az a "tésztára", elsimítjuk. Előmelegít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőmelegítem a sütőt 200 fokra. A tepsibe teszek sütőpapírt, vagy kizsírozom, meghintem liszttel. Egy tálba ütöm a tojásokat, melléteszem a zsírt és a cukrot. Összeszitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű