Mi kell hozzá?
- 10 dkg mandula és törökmogyoró vegyesen (mindegy milyen arányban)
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- cukrozatlan vörösáfonya és ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcs (cukrozatlan változatban persze)
citromlé és zsiradék kell bele, mert nagyon száraz lett
Hogyan csináld?
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Ebbe tedd a finomra darált magvakat és keverd homogén masszává. Mehet hozzá a vörösáfonya. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 25-30 percig aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, valóban megsült-e. Ha kész, hagyd kihűlni, és szórd meg darált nyírfacukorral, amihez adhatsz fahéjat is.
Az a jó benne, hogy könnyű kettévágni, ezért tökéletes piskótaalap lehet.
1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. 2 Közben gőz felett felolvasztjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle. Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgá...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KözepesA kakaópor kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk,ketté vesszük és az egyik felébe 1 e.k. kakaót gyúrunk. Betesszük a hűtőbe,amíg elkészül a töltelék. Töltelék. készítés:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű