2 cs szögletes vajas keksz
2 cs tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
6 ek kristálycukor
1/2 cs étkezési zselatin
25 dkg mascarpone
1/2 ü magozott meggy
3 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.
Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk.
Néhány órára tegyük hűtőbe!
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, tojást, tejfölt, sót összedolgozzuk, míg össze nem áll. (Előfordulhat, hogy ez a tejföl mennyiség valakinek kevés lesz, liszt fajtától függő, mennyit vesz fel.) Ha jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrás után 4 cipót készítünk,kinyújtjuk, majd megkenjük zsirral és feltekerjük, majd egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap a rudakat kb 10-02 db-ra felszeljük és egyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű