2 cs szögletes vajas keksz
2 cs tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
6 ek kristálycukor
1/2 cs étkezési zselatin
25 dkg mascarpone
1/2 ü magozott meggy
3 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.
Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk.
Néhány órára tegyük hűtőbe!
Palacsinta A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejjel, tojásokkal, csipet sóval és olajjal. 30 percet pihentetjük hűtőben. 8-10 palacsintát sütünk belőle. Töltelék A töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a ramával és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk,...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a darált mákot a sütőporral elkevert liszttel, csipet sóval. 2. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját és a tejfölt, majd beletesszük a rumaromát. 3. V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kapott tészta kb. 1/3-ad részét (mindenképpen kevesebbet, mint a fele) elvesszük és beledolgozunk 20 g kakaót. A fehér tésztát 3 felé osz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű