- 6 tojás,
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- 5 evőkanál liszt,
- 5 evőkanál cukor,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 dl főtt fekete kávé,
A krémhez:
- 4 dl tej,
- 1 tojássárgája,
- 8 evőkanál cukor,
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- 4 evőkanál liszt,
- 30 dkg vaj,
A tetejére:
- 22 dkg tejcsokoládé,
- fél evőkanál vaj,
A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a habhoz adjuk. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A vajat a cukor felével kikeverjük, majd a kakaóport is hozzáadjuk. A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét kikeverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Majd kihűtjük és a vajkrémmel összekeverjük. A megsült, kihűtött piskótát háromba vágjuk és belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és bevonjuk vele. Lehűtve szeleteljük.
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott Ramát, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék t...
Elkészítési idő: 40-45 perc Nehézség: Könnyű180 fok 22cm 50perc A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa margarin kivételével sűrűre főzzük a hozzávalókat, ha kihűlt margarinnal kikeverjük,sütikbe,pohárkrémekbe ,finom ,a szilikonos pillangó formába sütöttem sütit kettévágtam ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű