menu

Családireceptkönyv.hu

Ribiszkekrémleves (Adrienntől)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg friss ribiszke
4 tojássárgája
2 evőkanál kristálycukor
2 dl forralt tej
2 dl tejszín
1 késhegyni őrült fahéj
1 csipetnyi őrült szegfűbors

Elkészítés:


A szárától megtisztított, megmosott ribiszkét átpasszírozom. A frissen kinyomott és megszűrt levet turmixgépbe öntöm. Beleteszem a tojássárgáját, a kristálycukrot, a tejet, a tejszínt, majd őrült fahéjjal és szegfűborssal fűszerezem. Az egészet habosra keverem. Jól lehűtve csészében tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

Felforralok mindent. Tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, hőkiegyenlítek, rottyan egyet, kész.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgolyó amerikai szemmel
Húsgolyó amerikai szemmel

Amerikai variáció egy Viking témára A svéd húsgolyó úgy tűnik "world food" lett, mindenki ismeri, és van róla véleménye, határozott elképzelése milyennek kell lennie. Ezúttal eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rumos gesztenyekrémleves
Rumos gesztenyekrémleves

A mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Andi
Ilyen nincs
Ilyen nincs

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk