50 dkg friss ribiszke
4 tojássárgája
2 evőkanál kristálycukor
2 dl forralt tej
2 dl tejszín
1 késhegyni őrült fahéj
1 csipetnyi őrült szegfűbors
A szárától megtisztított, megmosott ribiszkét átpasszírozom. A frissen kinyomott és megszűrt levet turmixgépbe öntöm. Beleteszem a tojássárgáját, a kristálycukrot, a tejet, a tejszínt, majd őrült fahéjjal és szegfűborssal fűszerezem. Az egészet habosra keverem. Jól lehűtve csészében tálalom.
Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük....
Elkészítési idő: 5 per Nehézség: KönnyűA málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűr...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboA barackot pár percre forrásban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcéklát kb. 30 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a héját. Kisebb darabokra vágjuk a céklát, uborkát, fokhagymát, lilahagymát és egy aprítóba rakjuk, sóval, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű