3 kg görögdinnye
3 szál menta
3 ek akácméz
A dinnyét megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk.
A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, magas falú tálba tesszük, és botmixerrel darabosra turmixoljuk.
Ezután akácmézzel, a vékony csíkokra metélt mentával ízesítjük.
Tálaláskor a hideg görögdinnyelevest tányérokba szedjük, és mentacsúccsal díszítjük.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Saláta receptek > Csirkesaláták > Cézár saláta Cézár saláta recept Cézár saláta Beküldve: 2013.02.20. Kategória: Csirkesaláták Küldte: Balog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a bundát: A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom. A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is kockázz fel apróra fél fej vöröshagymát (ezzel a legfinomabb, de persze lehet másmilyen hagyma is). Egy fazékba önts körülbelül két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz