menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött vajas kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött vajas kifli
Ismét meleg van, jó kis nyárvégi kánikula, így alig-alig bírtam rávenni magam a sütésre. De hát azt mégsem mondhatom a 4 évesnek, hogy "tessék, itt egy százas, egyél valahol", és ő is szívesebben eszi azt, amin látja a saját keze munkáját, így egy gyors, könnyű és elronthatatlan töltött kiflit készítettünk ma.


Hozzávalók (12 db kiflihez)

- 40 dkg BL55 liszt
- 1,7 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- egy kávéskanál cukor
- 5 dkg teavaj
- fél kávéskanál só
- 2 evőkanál olaj


A töltéshez szalámi, sajt, újhagyma (vagy ami szem-száj ingere, és otthon kéznél van).

Elkészítés

A tejet meglangyítom, elkeverem benne a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és félreteszem dolgozni. Közben először a száraz, majd a nedves hozzávalókat belemérem a dagasztótálba, végül beleöntöm a felfutott élesztős tejet is, és jó alaposan megdolgoztatom a géppel. A vaj miatt lágy, puha tésztát kapok, ha nagyon ragadna, még egy kis lisztet adok hozzá.
Amikor már szép egynemű a tészta, lefedem egy konyharuhával, és fél órára félreteszem kelni.

Közben előkészítem a tölteléket: csíkokra vágom a szalámit, karikára az újhagymát, és lereszelem a sajtot.
Ha már duplájára kelt a tészta, alaposan belisztezett felületre borítom, és olyan vékonyra nyújtom, ahogy a tészta hagyja magát. 12 cikkre vágom, ráfektetem a szalámit, megszórom a hagymakarikákkal és a sajttal, majd feltekerem a kifliket, és sütőpapíros tepsire rakom őket.

Érdemes sok helyet hagyni közöttük, mert dagadni fognak még.

30 percig hagyom pihenni ismét, közben a sütőt 210 fokra előmelegítem. Sütés előtt vízzel megspriccelem a kifliket, és megszórom szezámmaggal. 25 perc alatt szép barnára sülnek (akkor tökéletes, ha az aljuk is kap egy kis színt).

Jó megvárni, míg legalább egy kicsit hűlnek, de azért kihívás :o)

Bejegyezte: MK Production dátum: 8/29/2015 08:56:00 du.
Küldés e-mailben
BlogThis!
Megosztás a Twitteren
Megosztás a Facebookon
Megosztás a Pinteresten

Címkék: kenyérfélék, sós finomságok
Nincsenek megjegyzések:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos marika féle ez a tuti
Lángos marika féle ez a tuti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbarakrémleves recept
Rebarbarakrémleves recept

A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vegyes gyümölcsleves
Vegyes gyümölcsleves

A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, cukrot és szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a lisztet simára keverem. Amint fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves narancsból,eperrel
Gyümölcsleves narancsból,eperrel

A gyümölcsöt feltesszük melegedni,épp hogy forró,már le is vesszük. Ha friss az eper,akkor csak egyet rottyanjon,nem szabad sokáig főzni,mert szét esik a gyümölcs Hozzá tesszük a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk