A piskótához
5 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
5 db tojássárgája
150 g búzaliszt (BL55)
1 apró csipet só
A krémalaphoz
250 g tojás (kikeverve)
250 g kristálycukor
40 g étkezési keményítő
A krém befejezéséhez
315 g vaj
80 g kakaópor - holland
A bevonáshoz
200 g étcsokoládé (45%-os)
Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit, majd beleszórjuk a darabos diót. A tojásfehérjéből a vízzel kemény habot verünk, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük. A tojássárgáját lassank...
Elkészítési idő: 45 percA tészta: A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beledolgozzuk a hozzávalókat. Zsírpapírral bélelt vagy kikent tepsiben megsütjük. Töltelék: A tejben megfőzzük a krémporokat,h...
Elkészítési idő: 1.5 óra1. A tésztához elmorzsoljuk a sütőporral és porcukorral elkevert lisztet a vajjal/margarinnal, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgája és a méz hozzáadásával. Elfelezzük, az egyi...
Elkészítési idő:A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: 1 óra