A piskótához
5 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
5 db tojássárgája
150 g búzaliszt (BL55)
1 apró csipet só
A krémalaphoz
250 g tojás (kikeverve)
250 g kristálycukor
40 g étkezési keményítő
A krém befejezéséhez
315 g vaj
80 g kakaópor - holland
A bevonáshoz
200 g étcsokoládé (45%-os)
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot. Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákos réteg: A porcukrot, a tojásokat és a citrom levét és az alapos tisztítás után lereszelt héját habosra kavarjuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézElkészítés: Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű