Tészta: 50 dkg liszt,25 dkg margarin,1,5 dkg élesztő,1 tojás,3 dkg cukor,só,fahéj,citromhéj,2 dl tej,élesztőhöz kevés cukor.
Dió töltelék: 10 dkg cukor,1 dl tej,20 dkg darált dió,5 dkg mazsola.
Máktöltelék: 10 dkg cukor,1 dl tej,20 dkg darált mák,1 evőkanál méz,kevés szegfűszeg.
Az élesztőt 0,5 dl langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a csipet sót késhegynyi fahéjat,citromhéjat,végül a tejben felfuttatott élesztőt,és annyi langyos tejet,hogy közepes keménységű rugalmas tésztát kapjunk.Fél óráig pihentetjük.Közben elkészítjük a tölteléket.A tejet felforraljuk a cukorral,leforrázzuk vele a diót,vagy a mákot,,hozzákeverjük a még odaillő hozzávalókat,jól összekeverjük,kihűtjük.Ezután a tésztát 6 részre osztjuk,majd 3 cipóból diósat,3 cipóból mákos patkót csinálunk. Kicsit hagyjuk kelni a patkókat,majd tojással megkenjük a tetejét,és előmelegített sütőben megsütjük. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük
Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever, fél órát kell állni hagyni majd 170°C-on 15percig sütni.
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA joghurtot, vizet, élesztőt, mézet és a lisztet alaposan gyúrd össze. Add hozzá a sót és a vajat, és dagaszd 10 percig.Ha van négyszög alakú dobozod, olajozd ki nagyon vékonyan, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű