krumpli
olaj
só
Friss sült krumpli a 2 napra készült husihoz:
A krumplit kockázom (2 napi adagot), majd sós vízben felteszem főni. Épp csak addig főzöm, míg elkezd puhulni. Tehát a belseje még nyers
marad. Leszűröm, tálcákon TELJESEN(!!!) kihűtöm. Ha ez megvan, sózom, majd kevés olajat csepegtetek rá és jól átforgatom, hogy mindenhol érje. Jénai vagy egyéb zárható edényben a hűtőbe teszem. Étkezés előtt az egy étkezésre való adagot 200 C-n, sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütöm. A sütési idő függ a sütőtől. Ha aranybarna, már jó. Senki nem fogja megmondani, hogy nem bő olajban sült, nagyon finom, ropogós. Másnap szintén csak annyit sütök, amennyit megeszünk. Én egyszerre általában megcsinálok többet, kiadagolom, lefagyasztom. Így a főzés napján már nem kell vele bajlódni. Ha marad ki a rakott krumpliból főtt krumpli, felkarikázom, lefagyasztom. Felengedés után picike olajon teflonban magas hőfokon mindkét oldalát pirosra sütöm. Isteni finom!
1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. 2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek. 3. Olajban magas főfokon kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes