5 szem krumpli
1 fej hagyma
só
liszt (én finomlisztből szoktam)
A krumplit megpucoljuk, lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a lepárolt hagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy formázható állagú legyen. Összekeverjük, majd gombócokra formázzuk. Forró olajban kisütjük. Amikor az olajba teszem, a lapáttal szétlapítom a gombócot. Mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Ebből az adagból kb 8 darab lesz.
Lehet ízlés szerint egyéb fűszereket is hozzáadni. Sokféleképpen elkészíthető, ahány ház,annyi tócsni,vagy lapcsánka,stb... :)
Aus Dinkelmehl, Quark, Backpulver, Salz und Olivenöl einen geschmeidigen Teig kneten. Tipp: Anfangs wirkt der Teig zu trocken - jedoch nicht mehr Quark, Öl oder sogar Wasser hinzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekavarjuk, majd tepsiben vagy muffinformában előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A végeredmény egy habkönnyű desszert!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fentiek szerint készítsd elő az alapanyagokat, majd összekeverve helyezd őket egy tűzálló tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig pirítsd az ételt, vagy amíg ropo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egyforma nagyságú burgonyákat héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk. 2. A kikapart részt áttörjük és összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz