menu

Családireceptkönyv.hu

Almás csavar recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
1 csapott kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
1 tojás
10 dkg margarin

Töltelékhez:

5 nagyobb alma
3 púpos ek cukor
1 tk fahéj
2 ek darált törökmogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)

Tetejére:

1 tojás
1 tk tej

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.

A gyümölcshöz adjuk a cukrot és a fahéjat, jól összekeverjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.

A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval. Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét. Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk.

A csíkokat egyesével megtekerjük párszor és a vágott végét összecsípjük, alulra fordítjuk. Akkor lesz szép a csavarás, ha egy irányba csavarjuk a tésztát minden egyes csíkon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.

Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc. Egy tojást elkeverünk kevés tejjel és lekenjük a csavarok tésztás részét. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


14 db csavar lett ebből az adag tésztából.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cukorba forgatott fonott kalács
Cukorba forgatott fonott kalács

Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, 4 evőkanál cukrot, az olvasztott zsírt, a tojások sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós, fahéjas ostoros kalács
Kakaós, fahéjas ostoros kalács

Egy tálban a liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tészta többi alkotórészét, és addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük. A lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
bejgli
bejgli

Elkészítés: 1. Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. 2. Tészta begyúrása: Az élesztőt kevés hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Vásári kürtős kalács, sütőben, sörös dobozon
Vásári kürtős kalács, sütőben, sörös dobozon

Kelt tésztát készítünk. A dobozokat alufóliával bevonjuk. Megkenjük olajjal. A megkelt, kisodort tésztát 2 cm-es csíkokra vágjuk és a dobozra tekerjük h egy kicsit fedjék egymást....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk