Tészta
50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
12 dkg margarin
1 db tojás
15 dkg cukor
Forgatás
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál fahéj
2 csomag vanillincukor
Szedjük össze a wc papír gurigákat és tekerjük be alufóliával.
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát.
Kelesszük kétszeresére. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, és egy késsel vágjuk el 1 centi szélesre.
Tekerjük fel a megolajozott gurigákra, kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, és forgassuk meg a a cukor és dió, vagy a cukor és fahéj, vagy vaníliás cukor keverékében.
180 fokon légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1/3 pohár meleg tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, és 10-15 percre meleg helyre tesszük. Egy edénybe feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az élesztőt, a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Az alaptésztához először 1 dl langyos tejet beleöntünk egy nagy tálba, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzászórunk 8 dkg lisztet, és az egészet elkeverjük. A tetejére finoman fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi langyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű