Családireceptkönyv.hu

Finom vajas pogácsa, bögrésen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)

Hozzávalók:
– 4 bögre liszt
– 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg)
– 3 tojás sárgája
– 1 csapott evőkanál só
– 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
– 1 kocka élesztő (50 g)

Elkészítés:


1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
3. A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. A mami szerint este érdemes begyúrni és reggel sütni. Egyébként jobb is két részletben, mire kell a pogácsa pedig, akkor már csak szaggatni és sütni kell.
4. A hűtőbe tálba tegyük, takarjuk le egy nejlonnal, vagy műanyagfedővel.
5. Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sajtot is szórhatunk rá még pluszban.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük őket 180-200 fokon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Khachapuri
Khachapuri

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szántó Csilla sajtos perec
Szántó Csilla sajtos perec

Jó lágy tésztát, simára dagasztunk. 1es fokozaton kb. 3perc plusz 2es fokozaton további 2percig, míg selymes lesz a tészta. KB. 5percig pihentetés, még a dagasztó tálban! Majd 11...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozsos, duplán lenmagos kenyér
Rozsos, duplán lenmagos kenyér

A vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket, a pelyhet és a sót egy tálba szórjuk. Beleöntjük az élesztős vizet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Köményes pékkifli
Köményes pékkifli

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kell kapnunk .1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk, cikkelyekre vágjuk és feltekerjük. Kb ne...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk