50 dkg finomliszt
csipet só
1 tojás
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
3 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
Lisztezett felületre (szilikon lapra) borítottam, téglalap formára húzkodtam a kezemmel, majd 64 darabba vágtam. Hosszában is 8, majd keresztben is nyolc csíkra daraboltam:
Töltelék:
1 csésze barnacukor
2 tk. fahéj
1 csésze olvasztott vaj
A barnacukrot és a fahéjat alaposan elkevertem, a vajat megolvasztottam. A csésze 2,5 dl-es volt.
Egy nagy kuglófformát kikentem ecsettel egy kis olvasztott vajjal.
A tésztadarabokat a két tenyerem között kissé megsodortam, hogy gombócok legyenek, majd először az olvasztott vajba, utána a fahéjas cukorba mártottam. A kuglóf formába dobáltam őket.Ha marad ki a végén (nekem nem maradt) cukor és vaj, akkor azt össze kell keverni és a tészta tetejére kell önteni.
A kuglófformát letakartam egy ruhával és ismét kelesztettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A megkelt tésztát kb. 40 perc alatt sütöttem készre.Félidőben a tetejét egy fóliával letakartam. Azonnal egy tálra borítottam. Frissen, langyosan az igazi.
Összegyúrjuk, 10 perc pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, a tojások kicsit felvert fehérjével megkenjük, reszelt sajtba mártjuk Sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJoghurtos kifli
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy káv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz