Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1/2 közepes vöröshagyma, aprítva
• 3 közepes gerezd fokhagyma, préselve
• 1 evőkanál + 0,5 dl csirkealaplé
• 1 db nagyobb csiperkegomba, vékonyra szeletelve
• 1/2 közepes paradicsom kockákra vágva, a leve és a pépje eltávolítva
• 3 nagy tojás
• 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
• só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Szeleteljük fel a vöröshagymát, és préseljük össze a fokhagymát, majd hagyjuk állni 5 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk körülbelül 3 percig.
3. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, majd pároljuk tovább újabb 2 percig. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, a paradicsomot, a sót és a borsot, majd pároljuk tovább 1 percig. Kavarjuk meg jól.
4. Egy kis tálkában keverjük össze a 3 tojást, majd sózzuk és borsozzuk. Keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
5. Öntsük a tojást a zöldségekre, majd lefedve, alacsony lángon főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a tojás el nem készül (kb. 5 perc).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept
Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept

A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lis...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A virsli és a kolbász kivételével mindent meg kell főzni. A tepsit olajjal ki kell kenni, és alulra tejfölt tenni. Sima sütéssel kb fél óra alatt összesül 180-200 fokon.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kisinóci lucskos-babos káposzta, vadhúsos gombóccal
Kisinóci lucskos-babos káposzta, vadhúsos gombóccal

A szalonnát kockázzuk, zsírjára sütjük, majd a fél karikára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra aprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sült virsli-kolbász krumplival - OK
Sült virsli-kolbász krumplival - OK

1. A krumplikat héjukban, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészültek, megpucoljuk, és lehűtjük. Mikor kihűltek, kockákra vágjuk (fontos a hűtés, mert melegen széteshet). 2. Apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk