menu

Családireceptkönyv.hu

Reggeli finomság gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Őszinte leszek (úgyis a hitelesség a profilom) ez a finomság úgy született, hogy elrontottam, amit szerettem volna. Nekiálltam a szokásos minipalacsintámnak, de valamiért nagyon szemeztem a cirokliszttel és mivel annyira jó állagot szokott adni a tésztának, a rizsliszt meg pont, hogy nem, ezért gondoltam keverem a kettőt. Tudtam, hogy a cirokliszt nagyon lágyítani fogja a dolgot, de gondoltam, ha nem sikerül szépen megforgatni, ízre akkor is jó lesz. Jól gondoltam.
1,5 ek. cukrot kikevertem 1 kisebb tojással, 3 ek. rizsliszttel és 3 ek. cirokliszttel és egy csapott kiskanál sütőporral. A recept ehhez a mennyiséghez kb. 1 dl tejet írt volna, de a cirokliszt miatt többet is elbírt.
Forró serpenyőben sütöttem - alapvetően nem teszek a minipalacsinta alá olajat, ha teflonos a serpenyő, hát most tök mindegy volt, mert annyira lágy lett a tészta, hogy elkezdtem egy fakanállal felkaparászni, kavargatni... mintha császármorzsát csinálnék, vagy rántottát.
Felszeltem egy barackot, egy kis cukorral és egy pici vízzel (kb. 0,5-1 dl barackméretfüggő) feltettem a tűzhelyre, majd mikor felforrt alatta a kevés víz, akkor egy kis víz-vaníliapuding (kb. 1 kk?) keverékével picit besűrítettem.
Ezt tettem az édes rántottám tetejére. Finom lett! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldbabpörkölt
Zöldbabpörkölt

A finomra vágott hagymát egy kevés sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk. A tűzről kicsit lehúzva megszórjuk kb 1 ek pirospaprikával, elkeverjük, a tűzre visszatéve rádobju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Hallal töltött palacsinta szezámos bundában
Hallal töltött palacsinta szezámos bundában

1. A hagyományos módon palacsintát sütünk, de a tésztájába véletlen se tegyünk cukrot, csak egy kevés sót. A fűszeres tejfölhöz a tejfölt a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos melegszenvics
Húsos melegszenvics

A tojásokat villával összetörjük a vagdalthússal, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, annyi tejfőllel összekeverjük hogy krémes állaga legyen. Füszerezzük sóval borsal. A keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anna néni krumplija
Anna néni krumplija

Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk