Hozzávalók:
közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
olaj
só
sajt
szalonna
sonka
kolbász
hagymaszeletek
Elkészítése:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.
Tipp:
Én még nyakon öntöttem sajtos tejföllel így jó szaftos lett!
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellett szeletekre vágjuk és párizsiasan kisütjük olajban. Lisztbe-tojásba mártjuk sütés előtt. Egy nagy jénai aljában eloszlatjuk a kaikára vágott hagyát és a kisütött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót. Ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej-cukor-búzadara-sűrűre főzőm-deszkára öntöm-kinyújtom-vágom-panírozom :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű