Családireceptkönyv.hu

10 perces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt,
1db tojás,
1 pohár natúr joghurt,
1 csomag sütőpor, késhegynyi só,
és cukor

Elkészítés:


Az összes hozzávalót összekeverjük , és egy nokedliállagú tésztát kapunk. Egy kanál segítségével tesszük az olajba. Forró olajban aranybarnára sütjük. A tészta érdekessége, hogy nem kell megfordítani sütés közben, mert megfordul saját magától.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár cukros kakaóporral vagy vaníliás cukorral is meghinthetjük.

10 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-meggyes bögrés
Almás-meggyes bögrés

A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ
TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ

Úgy szeletelem mint a tortát

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tejszínes körteleves
Tejszínes körteleves

A citrom héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk. A körtéket nagyobb kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, és körülbelül 5 percre félretesszük pihenni. Turmixgép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)

répát karikára vágom, zsírral, húsleveskockával ledinsztelem ha megpuhult felengedem a tejes habarással ízesítem és a végén zabpelyhet teszek bele

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk