Családireceptkönyv.hu

10 perces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt,
1db tojás,
1 pohár natúr joghurt,
1 csomag sütőpor, késhegynyi só,
és cukor

Elkészítés:


Az összes hozzávalót összekeverjük , és egy nokedliállagú tésztát kapunk. Egy kanál segítségével tesszük az olajba. Forró olajban aranybarnára sütjük. A tészta érdekessége, hogy nem kell megfordítani sütés közben, mert megfordul saját magától.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár cukros kakaóporral vagy vaníliás cukorral is meghinthetjük.

10 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó golyó
Zserbó golyó

1 Az darált kekszet, a diót keverjük össze egy tálban. 2 Annyi lekvárt adjunk hozza, amíg jól formálható masszát tudunk gyúrni. 3 Miután összeállt a massza, készítsünk kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mogyorós pavlova
Mogyorós pavlova

A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A hab akkor jó, a szép sima, selymes fényű és ha összecsippentünk belőle e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fahéjas-tejszínes birsleves
Fahéjas-tejszínes birsleves

A birsalmákat feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházukat, azután kockákra vágjuk, s föltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A citrom héjával és levével, csipetnyi sóval, fahéjj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

Első lépésben elmondom a legegyszerűbb csontlé készítését. Veszel 1 maggi húsleves kockát, és 5 dl forró vízbe rakod. Kész! :) Ezután a fokhagymákat meghámozzuk, majd fokhagymanyom...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk