250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás föléA tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!.
A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.
A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük egy nagy tálban majd egy nagylyukú sajtreszelőn belereszeljük a margarint, és elmorzsoljuk (mintha kezet mosnánk, olyan mozdulatokkal)...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jól elkeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzel, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat és a sárgáját helyezd egy mélyebb tálba. Habverővel legalább 1 percen keresztül verd habosra. Keverj hozzá a kukoricakeményítőt és a tejet, majd keverd c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű