Családireceptkönyv.hu

Rózsa fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só

Elkészítés:


Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás föléA tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.

Rózsa fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kinder paradiso
Kinder paradiso

A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével és héjával és a puha margarinnal habosra keverjük, majd a fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás amerikai palacsinta vanília sodóval és pirítot
Almás amerikai palacsinta vanília sodóval és pirítot

A palacsintaporhoz adom a folyékony hozzávalókat és a reszelt almát, majd felforrósított serpenyőben megsütöm a palacsintákat. A vaníliás pudingot a cukorral, tejjel, tejszínnel ö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Elkészítés Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Angol krémdesszert
Angol krémdesszert

A vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk