50 dkg burgonya
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
2 tojás
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettéválasztjuk, a sárgáját belekeverjük. Fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmazokat nyomunk. A tojásfehérjét felverjük és átkenjük vele a halmazok tetejét, így még ropogósabbra sül és fényes is lesz. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen is, húsok és majonézes saláták mellé is tökéletes választás.
Elkészítés A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverjük, beleöntjük az összetört burgonyába, majd jól összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz édesburgonyát mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fokh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSültpaprikát csinnálok tepsiben,összeégetem,befóliázom,várok,lehámozom. De mindezalatt a zöldségeket is nem túl kicsire összenyestem,olivaolajoztam,balzsameceteztem és sóztam. Légk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű