menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá

Elkészítés:


A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ecetes karfiol
Ecetes karfiol

A karfiolt megmosom, kis rózsákra szedem. Forrásban lévő vízbe dobom és 5 percig főzöm, majd üvegekbe szedem. 8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből levet főzök, amelyet azon...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Céklás káposztasaláta
Céklás káposztasaláta

A hozzávaló zöldségeket előkészítem. Összekeverem a cukrot, sót, almaecetet, majd a salátára öntöm. 1 napig állni hagyom, mialatt többször átkeverem. Ezután üvegekbe szedem, j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk