500 g liszt
350 g vaj
150 ml tejföl
1 egész tojás és 1 sárgája
csipetnyi só
kb 100 g savanykás lekvár
vaníliás porcukor a szóráshoz
A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk.
Három cipót formálunk és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni és délben sütöm).
A sütőt bekapcsoljuk.
Az egyik cipót lisztes deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.
Nagyobb köröket szaggatunk (8 cm ), közepére lekvárt teszünk, összehajtjuk, a szélét finoman újjainkal összenyomjuk (nem nagyon, hogy sütés közben kitudjon nyílni).
Sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ugyanígy járunk el a másik két cipóval is. A szaggatástól maradt darabkákat összegyúrjuk, ha van lehetőség ezt még egy keveset hideg helyen pihentetjük, mert hanem nem fog olyan szépen kinyílni, mint az előbbiek.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/parizsis-virag/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát a hozzávalókkal,folpakkba csomagolom 1-2 órát hűtőben pihentetem. A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtom és egyszer hajtogatom. Kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtom,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű