A tésztához:
2,5 dl tej
50 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
1 ek cukor
fél ek só
3 dkg éleszto
A toltelékhez:
kockákra vágott fustolt sonka
tejfol (csak annyi, amennyi a fonatok megkenéséhez kell)
reszelt sajt
A kenéshez:
1 tojássárgája kis tejjel elkeverve
A hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk tejfollel. Kockákra vágott fustolt sonkát (ha nincs otthon, sonka is megteszi) szórunk rá, reszelt sajttal meghintjuk. Feltekerjuk, mint a palacsintát, a végeit jól megnyomjuk, hogy a toltelék ne hulljon ki belole. A rudak egyik végeit osszefogjuk, fonatot készítunk. Megkenjuk tejjel elkevert tojássárgájával. Elomelegített sutoben 200 fokon 20 percig sutjuk. (Tupróba!)
Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk. Lelisztezzük a t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA szárazanyagokat egy műanyag tálba mérjük, alaposan elkeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan elkeverjük. 30 percet pihentetjük. Elkészítés: 1. A sü...
Elkészítési idő: 1 ora 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes15 percet hűtőbe rakjuk. Vizes kézzel megformázzuk, magvakkal megszórjuk (elhagyható). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű