20 dkg mák (darált)
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 dl tej
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A felsorolt hozzávalókat összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Porcukorral tálaljuk.
tepsi mérete: 33,5x20x6 cm cm
--A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A tejfölben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni!), majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez...
Elkészítési idő: 1- nap Nehézség: KönnyűVízgőz felett megolvasztjuk a apróra tördelt fehér csokit és a vajat. A babapiskótát apróra tördeljük, és a langyosra hűtött fehér csokival összeforgatjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz 5 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, majd félretesszük hűlni. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes