20 dkg mák (darált)
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 dl tej
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A felsorolt hozzávalókat összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Porcukorral tálaljuk.
tepsi mérete: 33,5x20x6 cm cm
Egy lábasba mérjük az összes hozzávalót, feltesszük a tűzhelyre és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Hagyjuk felforrni és még további 10-20 percig FORRALJ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű