20 dkg mák (darált)
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 dl tej
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A felsorolt hozzávalókat összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Porcukorral tálaljuk.
tepsi mérete: 33,5x20x6 cm cm
Egy nagyobb sütőpapírt vajazz be és rakd a pultra. Egy kisebb lábasba csurgasd a mézet és keverd össze a cukorral – már amennyire lehet, hiszen ragad. Lassú tűzön állandó kavarga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogjuk az összes hozzávalót (gyümölcsöt kivéve), beletesszük egy műanyag edénybe, és botmixerrel összekeverjük. Ettől a túró is szép homogén, a sütink pedig krémes lesz. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük és feloldjuk az eritritet, majd lehűtjük. Ezután összekeverjük a chia maggal, és minimum egy órára vagy egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük. Fogyas...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű