Hozzávalók a barna tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 ek tejföl
1 ek kakaópor
1 mk sütőpor
A fehér tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 sütőpor
3-4 ek tejföl
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg barna tortabevonó
5 dkg fehér csokoládé
A tepsi mérete:
26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi
A tészta elkészítése:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát. Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.
A krém készítése:
A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládé forgáccsal megszórjuk.
Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket és az élesztőt. Tedd a vizet, a tojást,a cukrot, a tejport, a sütőport, a sót és a szerecsendiót egy másik tálba, keverd össze mixerrel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk. A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a tejet egy nagy keverőtálba öntjük, és habverővel összekeverjük. Hozzákeverjük a vajat, val...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsírt, a tojássárgákat, 30 dkg porcukrot, a szódaport, 2 dl tejet és 3 ek lisztet jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a lisztet. Kis gombócokat formázunk és megsütjük. Megfelezzük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat éppen csak folyósra olvasztjuk egy 2 literes lábosban takaréklángon, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a hideg tejet. A langyos folyadékba belemorzsoljuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű