Hozzávalók 8 darabhoz:
35 dkg finomliszt
30 g olaj (vagy 3 ek.)
1 tk. só
150 g joghurt
1 kisebb tojás
70 ml víz
1,5 dkg friss élesztő
4 nagyobb vagy 8 kisebb virsli
mustár
+ 1 tojás a tetejére
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elkeverjük.
A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és a tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt és kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.
Egy kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítünk. Akkor jó, ha a tésztánk szép sima, fényes és elválik a kezünktől és a tál oldalától is.
Letakarjuk és 30-35 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk éskb. 24 x 40 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk.
Hosszában elfelezzük, majd keresztben 4-4 részre osztjuk.
A tésztadarabok közepére mustárt kenünk és ráfektetjük a virsliket. Ha hosszabb virsliket használunk, akkor először elfelezzük őket.
A virsliket becsomagolhatjuk úgy, mint amikor buktát készítünk, vagy készíthetjük fonva is. Ehhez a virsli két oldalán felcsíkozzuk a tésztát és a virsli felett keresztezzük őket.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kifliket lekenjük egy egész, felvert tojással és a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt sülnek szép pirosra.
Langyosra hűtve tálaljuk.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKenyérsütő gépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni. Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyob...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű