250 g tortabevonó étcsokoládé
250 g vaj
250 g kristálycukor
8 tojás
250 g liszt (én Schar Mix B-t használtam)
A töltelékhez és a díszítéshez:
1 l Hulala, vagy Oké habtejszín
magozott meggy, (én fagyasztottat olvasztottam ki)
1. Tördeljük szét, majd olvasszuk meg a csokoládét egy edényben, gőz fölött. Mikor már egyenletesen sima krémmé olvadt, levehetjük az edényt a tűzről.
2. Tegyük a vajat egy tálba, és a cukorral keverjük krémesre elektromos habverővel, és a tojások sárgáját is hozzáadjuk habosra keverjük. Adagoljuk hozzá apránként az olvadt csokoládét, mialatt fakanállal folytonosan kavargatjuk.
3. Adjuk a masszához a lisztet, és kanalanként a kemény habbá vert tojások fehérjét, óvatosan kavarva a tésztát alulról felfelé.
4. Öntsük a tésztát a vajazott, lisztezett formába,majd egyengessük el egy kenőkéssel. Előmelegített sütőben süssük 1 órán át. Ha kész, vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.
5. Vágjuk fel a tortát fűrészfogú késsel, 3 egyenlő vastagságú karikára.
6. Verjük fel a tejszínt, az elektromos habverővel. Kenjük meg az alsó karikát jól a krémmel.
7. Szórjunk rá meggyet, majd helyezzük rá a második karikát, és hasonlóképp töltsük meg. Fedjük le az egészet a harmadik tésztakarikával.
8. A megmaradt tejszínből egy keveset tegyünk félre a teteje szélének a díszítésére. a maradékkal vonjuk be a torta oldalát és tetejét egyenletesen. Nekem valahogy mindig felpúposodik kicsit a torta teteje sütéskor, a tejszínnel ezt nagyon szépen ki lehet egyenlíteni. A félretett tejszínnel díszítsük ki a torta szélét, és rajunk minden csillaga 1-1 szem meggyet.
9. Végül a torta tetejének a közepére csokoládét kaparjunk késsel díszítésnek.
A margarint a tojással és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, mákot, tejet, sütőport és a fahéjat. Alaposan összekeverem, majd kivajazott, kilisztezett kerek tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét lefőzzük, majd kihűtjük és egyenként beleáztatjuk a kekszeket 2-3 másodpercre. 100 ml kávé (erős főzet), 100 g albert keksz A mascarponét elkeverjük a nutellával. 250 g...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, majd a 6 tojás felvert habját óv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket habbá verjük, hozzá keverjük a porcukrot és gőz fölött sűrűsödésig verjük. Utána hozzákeverjük a darált diót is. Nudlikat formázunk belőle, beleforgatjuk a durvár...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz