250 g tortabevonó étcsokoládé
250 g vaj
250 g kristálycukor
8 tojás
250 g liszt (én Schar Mix B-t használtam)
A töltelékhez és a díszítéshez:
1 l Hulala, vagy Oké habtejszín
magozott meggy, (én fagyasztottat olvasztottam ki)
1. Tördeljük szét, majd olvasszuk meg a csokoládét egy edényben, gőz fölött. Mikor már egyenletesen sima krémmé olvadt, levehetjük az edényt a tűzről.
2. Tegyük a vajat egy tálba, és a cukorral keverjük krémesre elektromos habverővel, és a tojások sárgáját is hozzáadjuk habosra keverjük. Adagoljuk hozzá apránként az olvadt csokoládét, mialatt fakanállal folytonosan kavargatjuk.
3. Adjuk a masszához a lisztet, és kanalanként a kemény habbá vert tojások fehérjét, óvatosan kavarva a tésztát alulról felfelé.
4. Öntsük a tésztát a vajazott, lisztezett formába,majd egyengessük el egy kenőkéssel. Előmelegített sütőben süssük 1 órán át. Ha kész, vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.
5. Vágjuk fel a tortát fűrészfogú késsel, 3 egyenlő vastagságú karikára.
6. Verjük fel a tejszínt, az elektromos habverővel. Kenjük meg az alsó karikát jól a krémmel.
7. Szórjunk rá meggyet, majd helyezzük rá a második karikát, és hasonlóképp töltsük meg. Fedjük le az egészet a harmadik tésztakarikával.
8. A megmaradt tejszínből egy keveset tegyünk félre a teteje szélének a díszítésére. a maradékkal vonjuk be a torta oldalát és tetejét egyenletesen. Nekem valahogy mindig felpúposodik kicsit a torta teteje sütéskor, a tejszínnel ezt nagyon szépen ki lehet egyenlíteni. A félretett tejszínnel díszítsük ki a torta szélét, és rajunk minden csillaga 1-1 szem meggyet.
9. Végül a torta tetejének a közepére csokoládét kaparjunk késsel díszítésnek.
1. A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük. Egyiket a tepsi aljába tesszük. 2. Az epret megmossuk és kisebb darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű