1 csésze (4,5 dl) liszt
1 teáskanál kukoricakeményítő
1/4 csésze plusz 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál finom só
10 evőkanál (5 dkg) sótlan vaj, szobahőmérsékleten
3/4 csésze kristálycukor
1 nagy tojás
1 evőkanál kukoricaszirup
1 teáskanál vanília
A töltelékhez:
115 g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
1/2 teáskanál vanília
2 evőkanál kakaópor, rostált
1 1/2 csésze porcukor, rostált
2 evőkanál meleg vízzel
A csokoládé csíkok:
1/2 csésze tej csokoládé chips
1 teáskanál növényi olaj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tepsire tegyünk sütőpapírt.
Egy közepes táoban keverjük össze lisztet, kukoricakeményítőt, kakaót, szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban elektromos keverővel vertjük fel a vajat és a cukrot közepes sebességgel, amíg könnyű és puha lesz. Adjuk hozzá a tojást, kukorica szirupűt, és vaníliát.
Az alacsony sebesség fokozatosan hozzáadjuk a liszt keveréket. Összedolgozzuk. Tészta egy kissé ragacsos lesz.
Tegyünk 1 1/2 evőkanál golyó tésztát a sütőlapokra és süssük 7-9 percig. Távolítsuk sütőlapokra hűtés állványok kihűlni öt percig. Távolítsuk el a cookie-kat, hogy a rack kihűlni teljesen.
A töltelékhez:
Egy nagy tálban, használjon elektromos keverővel verte a vajat közepes sebességű simára. Beat a vanília. Fokozatosan verte a kakaópor és porcukor és verte az alacsony, amíg csak együtt. Adjunk hozzá vizet, és verte közepes nagy sebességgel körülbelül 2 percig, vagy amíg könnyű és puha.
Cső vagy elterjedésének tölteléket lapos oldalán a fele a cookie-kat. Finoman nyomja a másik süti tetején a tölteléket.
A csokoládé csíkok:
A csíkok, mikrohullámú csokoládé chips és az olaj egy mikrohullámú biztonságos tálban keverjük minden 15 másodpercben, amíg sima. Távolítsuk el a csokoládét egy nyomópalackbói vagy ziptop táska és nyissz egy kis lyuk. Szitálás át csokoládé csíkos mintázat. Hűtőszekrényben, egészen addig, amíg a csokoládé van állítva. Serve vagy tároljuk légmentesen záródó tartályban a hűtőben, legfeljebb 5 napig. Legjobb szolgált szobahőmérsékleten.
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamellizálód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Addig előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kör alakúra (4,5 cm-rel nag...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk. A karamellizálásnál bátran, nem elég, hogy a cukor elolvad, és épp hogy csak egy kis színt kap, legyen sötét borostyá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz