2 közepes padlizsán
só
bors
500 g paradicsom
1-1 piros és sárga húsú paprika
4 kisebb cukkini
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb sertés pecsenye (400 g)
1 evőkanál vaj
1+2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kapribogyó
2 szál friss kakukkfű
1. A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük.
2. A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.
3. A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, felszeleteljük. Fűszerezzük sóval és borssal.
4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.
5. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.
6. Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.
7. A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.
A kacsa melléről a bőrt egyben lefejtjük. A húst úgy csontozzuk ki, hogy a mellcsont egyben maradjon. A leszedett kacsafilét felkockázzuk, és aprítóban ledaráljuk. Hozzáadjuk a kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirke darabokat ( nalam mell file) oliva olajos serpenyőben pirosra sütök a következő fűszereket nem sajnálva:): só, bors, oregano, őrölt corriander, görögszena, fahej. Mikor kesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockákra vágott csirkemellet olíva- és szezámolaj keverékén megpirítjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, megszórjuk a gyömbérrel és a chilipehellyel. Mikor a hús már majdnem ké...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes