Családireceptkönyv.hu

Fracia lecsós szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes padlizsán

bors
500 g paradicsom
1-1 piros és sárga húsú paprika
4 kisebb cukkini
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb sertés pecsenye (400 g)
1 evőkanál vaj
1+2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kapribogyó
2 szál friss kakukkfű

Elkészítés:


1. A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük.

2. A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

3. A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, felszeleteljük. Fűszerezzük sóval és borssal.

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

5. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.

6. Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.

7. A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.

Fracia lecsós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Kacsamell vagdalt (Ízőrzők  Aldebrő)
Kacsamell vagdalt (Ízőrzők Aldebrő)

A kacsa melléről a bőrt egyben lefejtjük. A húst úgy csontozzuk ki, hogy a mellcsont egyben maradjon. A leszedett kacsafilét felkockázzuk, és aprítóban ledaráljuk. Hozzáadjuk a kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Göngyölt csirkemell májjal töltve
Göngyölt csirkemell májjal töltve

A csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Örmény csirke
Örmény csirke

Csirke darabokat ( nalam mell file) oliva olajos serpenyőben pirosra sütök a következő fűszereket nem sajnálva:): só, bors, oregano, őrölt corriander, görögszena, fahej. Mikor kesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kesudiós csirke
Kesudiós csirke

Az apró kockákra vágott csirkemellet olíva- és szezámolaj keverékén megpirítjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, megszórjuk a gyömbérrel és a chilipehellyel. Mikor a hús már majdnem ké...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk