Családireceptkönyv.hu

Fracia lecsós szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes padlizsán

bors
500 g paradicsom
1-1 piros és sárga húsú paprika
4 kisebb cukkini
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb sertés pecsenye (400 g)
1 evőkanál vaj
1+2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kapribogyó
2 szál friss kakukkfű

Elkészítés:


1. A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük.

2. A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

3. A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, felszeleteljük. Fűszerezzük sóval és borssal.

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

5. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.

6. Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.

7. A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.

Fracia lecsós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Mátrai borzaska
Csirkemell - Mátrai borzaska

1. A mellszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk. 2. A burgonyát nyersen lereszeljük ,a többi hozzávalóval összekeverjük. 3. A szeleteket belemártjuk a krumplis masszába és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Napoleon csirkéje
Napoleon csirkéje

A kb. 1,5 dl olajban elkeverem a fűszerkeveréket, tört fokhagymát. Bepácolom a csirkecombokat, és éjszakára hűtőbe teszem. Előkészítés: gomba, paprika, hagyma vékony szeletekre vág...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbászos-babos libacomb
Kolbászos-babos libacomb

A babot a főzést megelőző este alaposan átmossuk, hideg vízbe áztatjuk. Másnap a libacombok bőrét lefejtjük, falatnyi darabokra vágjuk, és nagy lábasba téve kisütjük. A pörcöt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkepaprikás zöldbabbal
Csirkepaprikás zöldbabbal

Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, dobjuk rá a reszelt fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával. 1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk