1 kg pulyka darálthús
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
fél-egy bögre aprószemű zabpehely pár percre beáztatva annyi vízbe, h épp hogy ellepje(majd beszívja magába)
só, bors, őrölt római kömény (Paprika is lehet, római kömény ki is maradhat)
1-2 ek libazsír (vagy olaj, ha az nincs)
1-2 ek víz, ha túl sűrű a massza
Jól összedolgozni. Én egyben szoktam kisütni őzgerinc vagy ládaformában a sütőben, azt előtte ki kell olajozni vagy zsírozni. De lehet pogácsáknak is kisütni olajban.
Ha egyben sütöd, akkor 180-190 fokon kb. 1 óra, vagy 1 óra 15 perc, látni fogod, amikor már szép barna a teteje.
Lehet bele nyomni egész főtt tojásokat, akkor szép lesz, amikor szeleteled. Vagy főtt répát egyben.
A megtisztított comb bőrös oldalát néhány helyen bemetsszük majd mindkét oldalát sóval ,borssal fűszerezzük. Egy zsírral kikent tepsibe helyezzük a kakukkfű ágak társaságában. Leön...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. Dolgozzuk össze a lisztet a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű