Családireceptkönyv.hu

Krémlevesek


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldség
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
leveskocka (fél literenként 1db)
főzőtejszín
zsír
reszelt trappista sajt
kenyér/ bacon / csirkemell

Elkészítés:


1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk.

2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk.

3. Felöntjük vízzel, puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk.

4. Botmixerrel összeturmixoljuk. Ha kell reszelt trappista sajttal sűrítjük.

5. A kockára vágott kenyérdarabkákat vajon megpirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirított kenyérdarabkák helyett csirkemell kockákkal, vagy pirított bacon csíkokkal is elkészíthető.

Elkészítettem: cukkinikrémleves, gombakrémleves, hagymakrémleves, burgonyakrémleves, karfiolkrémleves

Krémlevesek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó muffin
Zserbó muffin

Cukrot langyos margarinnal robotgéppel habosra keverem, hozzáadjuk a tojásokat, keverjük míg viszonylag egynemű massza nem lesz. Liszt, van.cukor, sütőpor, kakaópor, cukr. dió, cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

Első lépésben elmondom a legegyszerűbb csontlé készítését. Veszel 1 maggi húsleves kockát, és 5 dl forró vízbe rakod. Kész! :) Ezután a fokhagymákat meghámozzuk, majd fokhagymanyom...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi borkrémleves
Karácsonyi borkrémleves

________________________________________ Hozzávalók ________________________________________ A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancskrémleves
Narancskrémleves

A narancslét a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és a görög joghurttal habosra turmixoljuk. Lehűtjük. A habgaluskához a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk