Hozzávalók:
50 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt (plusz a gyúráskor még 3 evőkanálnyit felvesz)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
11 evőkanál Joya mandulás rizstej
10 dkg LIGA margarin
22 dkg méz
8 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
Krém:
fél liter Joya mandulás rizstej
6 evőkanál rizsliszt
1 cs. van. cukor
15 dkg porcukor
20 dkg LIGA
Ezenkívül baracklekvár
Csokimáz:
10 kanál vizet összeforralok 10 kanál cukorral, ebbe teszek 8 evőkanál (csapott) holland kakaóport majd 8 dkg LIGA-t. Hagyom kihűlni.
Elkészítem a krémet először.
A mandulás rizstejben felfőzöm a rizslisztet, egyszerre teszem bele őket, és habverővel keverem. Akkor jó mikor a tej felforrt és besűrűsödik a rizsliszt. Jó kemény legyen. Félreteszem majd mikor már nem forró beteszem a hűtőbe kihűlni.
A LIGA-t és a porcukrot összekeverem a robotgéppel, majd hozzáadom a rizslisztes keveréket és homogén krémet kevertetek a géppel.
Az egészet beteszem a hűtőbe.
A tésztát elkészítem az alábbi módon:
A cukrokat, a mézet a LIGA-t és a rizstejet összemelegítem és felforralom, majd félreteszem, hagyom hűlni.
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverem. Majd a hűlt mézes keveréket hozzáöntöm és tésztát dagasztatok. Adagolok még hozzá 3 kanál lisztet hogy összeálljon gombóccá. Kissé ragacsos tésztát kapok. 4 darabba veszem, négy gombócba, majd egyenként, két sütőpapír között kinyújtom a lapokat. Fontos hogy melegen nyújtsuk, mert ha hideg kemény lesz és nehezen nyújtható.
Mind a négy lapot egyenként 160 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm.
A kihűlt alsó lapra rákenem a krém felét, ráhelyezem a második lapot, azt megkenem a lekvárral, majd erre jön a harmadik lap, amire a krém másik fele kerül és a negyedik amit bevonok a mázzal. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem. Jó étvágyat!
Idén ezt is elkészítettem.
Nagyon finom puha sütemény, érdemes kipróbálni.
A sárga laphoz A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszü...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézA tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolaj at, és a langyos vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd egy fakanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes