3 fej lila hagyma, 3 narancs, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet, 1 kiskanál csípős mustár, só, őrölt bors.
A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. A meghámozott narancsokat karikákra vágjuk. Az olajból, az ecetből, a mustárból késhegynyi sóval meg őrölt borssal salátaöntetet készítünk, és a hagymát meg a narancsot beleforgatjuk. Egy ideig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Néhány szem olajbogyóval díszítve tálaljuk.
Az őzgerinc formát alufóliával kibéleljük , Zsemlét vizben kiáztatjuk kinyomkodjuk , fűszerezzük ,nyers felvert tojást, apróra vágott kápiát, petrezselymet , snidlinggel összekev...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA répát, párizsit és az uborkát kockára vágjuk. Ezeket összekeverjük egy tálban és hozzádjuk a borsót. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt. 1,5 dl vízben felfőzzük a húsleves kockát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy szál fehérrépát, két szál sárgarépát, 10 dkg zeller szálat, egy kis fej vöröshagymát, 10 dkg padlizsánt ledarálunk. Fél édesköményt apróra vágunk. Serpenyőben négy evőkanál sző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy darab füstölt szívsonkát bőrével együtt annyi vízbe teszek, amennyi éppen ellepi, adok hozzá egy nagy hagymát, 1 evőkanál koriander magot, 4 babérlevelet és 1 teáskanál szemes...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű