3 fej lila hagyma, 3 narancs, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet, 1 kiskanál csípős mustár, só, őrölt bors.
A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. A meghámozott narancsokat karikákra vágjuk. Az olajból, az ecetből, a mustárból késhegynyi sóval meg őrölt borssal salátaöntetet készítünk, és a hagymát meg a narancsot beleforgatjuk. Egy ideig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Néhány szem olajbogyóval díszítve tálaljuk.
Az uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit. Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és min.10 percig állni hagyjuk, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikaparjuk, a fehérjét nagyobb darabokra vágjuk. A tojássárgáját villával összetörjük és a majonézt, a tejfölt, a mustárt, majd a fűszereket hozzákeverjük. A fel...
Elkészítési idő: 10 PERC Nehézség: KönnyűA muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, többször átmossuk (nincs annál rosszabb, mint amikor ropog a levelek között a homok). Közepesen vékony metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű