25 dkg párolt karfiol vagy cukkini
25 dkg (1 kis doboz ) Cocomas kókusztejszín
3 ek kókuszolaj
40 g zselatin
15 g almaecet vagy balzsamecet
5 g citromlé
8 g só
A zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük.
A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint.
Az összes hozzávalót egy turmixba öntjük és teljesen simára keverjük.
Tetszőleges formába töltjük, és hűtőbe tesszük. (Szilikonos formából könnyebb kiszedni).
Nagyon finom, ha különböző fűszereket keverünk bele. Kedvencem a snidlinges, de finom a kapros is.
TIPP! Több zselatinnal (60 gramm) tarppistásabb állagot kapunk, így jobban reszelhető, vagy rántható (dupla panírral). Ha lágyabbra készítjük, akkor inkább a mozarellához hasonlít. Én jobb szeretem a lágyabb verziót.
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és négy szeletre vágjuk fel. Serpenyőben felforrósítjuk a napraforgóolajat, és körbepirítjuk rajta a hússzeleteket. A szójaszószt hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÉn egy tálcán csináltam és letettem 6 szelet kenyeret kettesével, megkentem jó vastagon vajkrémmel( ne sajnáld ,mert száraz marad ) erre rá bármelyik feltét, aztán a következő sor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a roz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű