25 dkg párolt karfiol vagy cukkini
25 dkg (1 kis doboz ) Cocomas kókusztejszín
3 ek kókuszolaj
40 g zselatin
15 g almaecet vagy balzsamecet
5 g citromlé
8 g só
A zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük.
A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint.
Az összes hozzávalót egy turmixba öntjük és teljesen simára keverjük.
Tetszőleges formába töltjük, és hűtőbe tesszük. (Szilikonos formából könnyebb kiszedni).
Nagyon finom, ha különböző fűszereket keverünk bele. Kedvencem a snidlinges, de finom a kapros is.
TIPP! Több zselatinnal (60 gramm) tarppistásabb állagot kapunk, így jobban reszelhető, vagy rántható (dupla panírral). Ha lágyabbra készítjük, akkor inkább a mozarellához hasonlít. Én jobb szeretem a lágyabb verziót.
A tojásokat főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Vigyázz, hogy a fehérjék ne szakadjanak el! A sárgákat nyomkodd össze villával, majd keverd össze zsírsze...
Elkészítési idő:Megfelezzük a csirkemellet, az egyik felét felcsíkozzuk. A másik felét szép vékony szeletekre vágjuk (nekem 4 szelet lett), majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk az egészet...
Elkészítési idő:A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk másho...
Elkészítési idő: 1 óra