1 db kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
só
cukor
ecet (10%-os)
Tálaláshoz (opcionális)
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
tejföl
Az uborkát alaposan megmosom, de nem hámozom meg. Leváhom a végeit. A lehető legvékonybban felszeletelem, összekeverem az apróra vágott és szétnyomott fokhagymával és ízlés szerint sóval. Állni hagyom kb 30 percet. Közben egy 2,5 dl bögrében elkészítem a levét citrommal vagy ecettel hasonlóan, mintha limonádét készítenék. Felöntöm a lével a sós uborkát, összekeverem és megkóstolom a levét: Ha szükséges, ízesítem, ha nem lehűtöm tálalás előtt. Tálaláskor megszórom kevés őrölt borssal és pirospaprikával, aki szereti, tesz hozzá tejfölt.
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk. Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk. A kézzel...
Elkészítési idő:A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a negyedekre vágott hagymát szeleteld, s mindezt keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Locsold meg az olajból, al...
Elkészítési idő: 10+30 percA vajból, a lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, a sárgájukat szitán, vagy szűrőn áttörjük, elkeverjük a besamellel és 5 dkg vajjal, ma...
Elkészítési idő: