8 evőkanál gríz ( búzadara ) 4 evőkanál cukor , 1 vaniliás cukor , 1 liter tej
A tejet az edénybe tesszük és 4 evőkanál cukorral és a vaniliás cukorral főzni kezdjük. 1 pohárba belemérjük a 8 evőkanál grízt és folyamatos keverés közben beleöntjük a forrásba lévő tejbe , a gázt ekkor már takarékra tesszük. Ügyeljünk arra hogy folyamatosan szórjuk a grízt és keverés is folyamatos legyen, ha ügyesen dolgozunk nem lesz csomós ,darabos a grízünk. Elzárjuk a gázt és fedővel letakarjuk az edényt .
A keveréshez használjunk kézi habverőt vagy a kis rugóst ,így biztos nem lesz csomós a grízünk.
A répát, a zellert, petrezselyemgyökért, hagymát felkarikázzuk, vízbe puhára főzzük. A paradicsomot megmossuk, daraboljuk és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ledaráljuk, belekavarjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem őket, felforralom, majd a forralt levet ráöntöm a felvágott lilahagymár, és 15 percig hagyom savanyítani.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a tej felével 2-3 percig mikróban megfőzzük, közepes fokozaton. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, hozzáteszem a citromhéjat, a mézet, fahéjat. A mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem, addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes