Családireceptkönyv.hu

Házi krémsajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g 20 %-os tejföl
450 g natúr joghurt
csepegtetéshez – textil pelenka vagy géz anyag

Elkészítés:


A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat.

A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg

Hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Ez 3-4 óra alatt megtörténik, de hagyhatjuk tovább is még,betéve a hűtőbe egy műanyag szűrőben, magas lábas fölé téve.

A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékárú sütésénél!

Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.

450 g tejfölből kb 250 g krémsajtot kapunk

Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges

Trükkök, tippek, praktikák:


Amennyiben “keményebb” krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.

Egy éjszaka a hűtőben csöpögést számoljátok hozzá:)))

Házi krémsajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Kentucky Fried Chicken (KFC) titkos receptje(i)
Kentucky Fried Chicken (KFC) titkos receptje(i)

keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jó...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kölessaláta csirkével,kelkáposztával és kókusszal
Kölessaláta csirkével,kelkáposztával és kókusszal

A kölest feltesszük főzni és kb. 20-25 perc alatt készre főzzük. A kelkáposztát vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőt forróra hevítünk, egy kevés olívaolajon megpirítjuk a kelkáposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Салат Подсолнух
Салат Подсолнух

Приготовление: 1. Отварить морковь до готовности, почистить. 2. Мелко нарезать куриное филе. 3. Пожарить филе на растительном масле (около 10 минут), посолить. 4. Натереть морк...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Hamis rák saláta
Hamis rák saláta

A füstölt sajtot és a sárgarépát sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a szintén lereszelt fokhagymát és az 1-2 evőkanál majonézt. Jól összeforgatjuk. Utána pirítós kenyérre kenjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk