3 kisebb alma, lehetőleg különböző fajtájú legyen
1 kis doboz élőflórás, zsírszegény, natúr joghurt
1 evőkanál méz
fahéj
citrom
szegfűszeg
Tisztítás után héjastól szeleteld vékonyra, vagy reszeld le az almákat, majd csepegtess rá citromot. Csorgasd rá a mézet, majd tedd a hűtőszekrénybe. Kevés vízzel keverve főzd össze a fahéjat és a szegfűszeget, majd hagyd kihűlni. Az illatos lével öntözd meg az almákat, majd tálalás előtt locsold meg a joghurttal.
Elkészítés: A joghurtot egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kaporlevelet és a zúzott fokhagymát. Ezeket jól összekeverjük és sóval ízesítjük. A zöldségeket meghámozzuk és apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákokat kissé hagyom kiengedni majd olívaolajon az áttört fokhagymákkal 5-6 perc alatt átpirítom.Az almát héjjastól apró kockákra vágom és megcsepegtetem a citrom levével.A joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, majd forró zsíron megfuttatjuk és rádobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk. Amikor már a gomba levet engedett felöntjük pici vízzel, hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes