25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 evőkanál finomliszt (finom)
0.5 kk só
2 db tojás
15 dkg dió (durvára tört v. mogyoró nálam 2 ek mandula szeletelve, 1 ek őrölt földimogyoró, 1 ek őrölt mandula)
15 dkg mazsola (vagy felkockázott birsalmasajt nálam 15 dkg felkockázott aszalt sárgabarack)
2 ek cukrozatlan kakaópor (holland )
1.5 teáskanál vanília aroma
4 ek rum ( v. aroma)
12 db babapiskóta (Savoiardi-olasz)
A margarint betesszük egy tálba (amit egy nagy fazék tetejébe is tudunk majd tenni), egy tálcára tesszük a babapiskótákat, és a rummal vagy rumaromával lelocsoljuk.
Kis tálban a tojásokat felverjük.
Ha a margarin felengedett, kissé levesszük a vízről (langyos legyen), és a tojásokat belekeverjük, gyorsan elkeverve, nehogy rántást kapjunk, a víz alatt kisebbre vesszük a lángot, és visszatesszük a fazék tetejére az edényt, beletesszük a hozzávalókat: a porcukrot, mandulaszeleteket, őrölt mandulát, őrölt mogyorót, az aszalt sárgabarackot, a vanília aromát, a kakaóport, sót, lisztet.
A vízgőzön kis lángon, 10 percig, állandó keverés mellett főzzük meg tulajdonképpen a tésztát.
A formát alufóliával kibéleljük, a massza felét beleöntjük, rátesszük a rumaromás babapiskótákat, majd ráöntjük a maradék kakaós masszát, elegyengetjük, hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra múlva kivehető és szeletelhető lesz.
tepsi mérete: 30 x 10 cm
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. - A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. - A fehérjébe tegyél egy negyed...
Elkészítési idő: 20 percA vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgo...
Elkészítési idő: 40 percA lisztet kimérjük egy nagyobb tálba szitáljuk. Szép lassan hozzáadunk minden hozzávalót és mixerrel jól kikeverjük. Sütőpapapírral bélelt tepsibe 20/30 cm öntjük, a tetejére rász...
Elkészítési idő: 1,5