3 pár virsli
1 kg. fagyasztott csemege kukorica
3 ek. liszt
2 kk pirospaprika
1 dl. olaj
20 dkg. sajt
A lisztel és olajjal rántást készítünk. Mikor zsemleszínű a rántás a tűzről levesszük és a pirospaprikát belekeverjük majd a kukoricával összekeverjük.
Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk a kukorica egy részét beleterítjük és a felkarikázott virslivel megszórjuk, ismét a kukorica következik majd a virsli. A tetejét kukoricával fejezzük be és megszórjuk a reszelt sajttal.
Addig sütjük 180 fokos sütőben amíg a sajt szép pirosra sül.
Salátát szoktam hozzá kínálni de ízlés szerint bármilyen körettel adható.
Hidegen is nagyon finom.
A krumplit megmossuk és egy fazékba téve -hideg vízbe téve-megfőzzük,a forrástól számítva kb fél óra; villával megszúrva tudjuk meg,hogy puhára fött -? Tojásokat külön edényben fő...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk. A palacsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem tú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű