3 pár virsli
1 kg. fagyasztott csemege kukorica
3 ek. liszt
2 kk pirospaprika
1 dl. olaj
20 dkg. sajt
A lisztel és olajjal rántást készítünk. Mikor zsemleszínű a rántás a tűzről levesszük és a pirospaprikát belekeverjük majd a kukoricával összekeverjük.
Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk a kukorica egy részét beleterítjük és a felkarikázott virslivel megszórjuk, ismét a kukorica következik majd a virsli. A tetejét kukoricával fejezzük be és megszórjuk a reszelt sajttal.
Addig sütjük 180 fokos sütőben amíg a sajt szép pirosra sül.
Salátát szoktam hozzá kínálni de ízlés szerint bármilyen körettel adható.
Hidegen is nagyon finom.
A krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a gombát: Tisztítsuk meg a hagymát, öntsük rá a vizet és 3 percig pároljuk. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a gombát. Ha a hagyma megpárolódott, adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat verd fel. Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban. Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA füstölt húst - lehetőleg tarját - előző nap (nem kuktában) lassú tűznél puhára főzzük, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Velefőzünk 30 dkg vastag füstölt szalonnát bőre nélkül....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes