Családireceptkönyv.hu

Magyaros Francia quiche (kís)


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az alaptésztához, 26-28 cm-es formához:

25 dkg sima liszt
10 dkg fagyos vaj
1 db tojás
1/2 tk só
1 tk sütőpor
5-7 evk hideg víz
vaj a forma kikenéséhez+liszt szórni

A raguhoz:

2 db hagyma
1 kis üveg gomba
2-3 gerezd fokhagyma
6-8 dkg húsos szalonna/sonka
1/2 szál házi kolbász

2 tojás
1 dl főző tejszín
Olaj, só, bors, oregánó, kakukkfű
1 tömlős sonkás sajt(sima is jó)
egy kevés kis kockára vágott trappista
+reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozom: a lisztet elmorzsolom a vajjal, belerakom a többi hozzávalót és vajazott-lisztezett, recés oldalú formába nyomkodom úgy, hogy pereme is legyen. A raguhoz kevés olíva olajon megpirítom a szalonnát, megpárolom a szeletelt hagymát, rádobom a gombát, a karikára vágott kolbászt és lepirítom őket. Közben a tojást kikeverem a tejszínnel, sajtkockákkal és a krémsajttal.
A nyers tésztára egyenletesen elosztom a ragut, majd nyakon öntöm a tejszínes sajtos tojással. Tetejére bőven szórok reszelt trappista sajtot és forró sütőben pirulásig sütöm.

Magyaros Francia quiche (kís)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTIKE SZŐLŐLEVÉLBEN,  MAZSOLÁVAL
TÖLTIKE SZŐLŐLEVÉLBEN, MAZSOLÁVAL

Szép nagy, zsenge szőlőleveleket szedtem. Alapos mosás után, forró vízzel leöntöttem és hagytam benne kicsit állni, hogy puhuljon. A szárrészét eltávolítottam. Elkészítettem a töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A szilvákat szétnyitom és mindegyik közepébe teszek egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágva megfőzöm, jól lecsepegtetem, gyúródeszkára borítom és mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sólet, ahogy én készítem
Sólet, ahogy én készítem

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk a zsiradékon. Kacsasütőben vagy római tálban készítem. A tálba lerakjuk a beáztatott bab felét . Rárakjuk a kockára vágott füstölt tarj...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Rizses csirke
Rizses csirke

A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk