Az alaptésztához, 26-28 cm-es formához:
25 dkg sima liszt
10 dkg fagyos vaj
1 db tojás
1/2 tk só
1 tk sütőpor
5-7 evk hideg víz
vaj a forma kikenéséhez+liszt szórni
A raguhoz:
2 db hagyma
1 kis üveg gomba
2-3 gerezd fokhagyma
6-8 dkg húsos szalonna/sonka
1/2 szál házi kolbász
2 tojás
1 dl főző tejszín
Olaj, só, bors, oregánó, kakukkfű
1 tömlős sonkás sajt(sima is jó)
egy kevés kis kockára vágott trappista
+reszelt trappista sajt
A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozom: a lisztet elmorzsolom a vajjal, belerakom a többi hozzávalót és vajazott-lisztezett, recés oldalú formába nyomkodom úgy, hogy pereme is legyen. A raguhoz kevés olíva olajon megpirítom a szalonnát, megpárolom a szeletelt hagymát, rádobom a gombát, a karikára vágott kolbászt és lepirítom őket. Közben a tojást kikeverem a tejszínnel, sajtkockákkal és a krémsajttal.
A nyers tésztára egyenletesen elosztom a ragut, majd nyakon öntöm a tejszínes sajtos tojással. Tetejére bőven szórok reszelt trappista sajtot és forró sütőben pirulásig sütöm.
A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHasábra vágott krumplit a sütőben megsütni. Kevés olajon hagymát dinsztelni majd rátenni a Jack fruitot. Ízesíteni sóval, pici borssal :), jó sok fokhagymával. 20-25 percig összesü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát és a fokhagymát a zsíron kicsit megfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű