Tészta:
15dkg dw -50%os liszt vagy update liszt (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
2db tojás sárgája
2 e.k. 10 vagy 12%-os tejföl, de joghurttal is helyettesíthető
2,5dkg light vaj vagy kókuszzsír
DW vagy Burján Szafi fitt 1:4 Édesítő
1/2 cs. sütőpor
Vanília aroma
Túró töltelék:
500g zsírszegény túró
vanília aroma
édesítő
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt 20x30cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük cukormentes baracklekvárral (10dkg kell összesen). Majd rátesszük a túrós tölteléket:
200 fokon 15percig sütjük.
Közben por állagú xilittel vagy dw édesítővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 15perc a túró felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Összesen 20 szelet lett.
Tészta: A cukrot, tojást és a zsírt habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd összegyúrom. Dió nagyságú gömböket formázok, majd formába nyomom és tepsibe rakva kis...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral...
Elkészítési idő: 45 percA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: 1 óraTészta: A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót is, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapíros tepsiben 180...
Elkészítési idő: 1 óra