A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
260 ml 2,8%-os tej
7 g instant élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál só
3 evőkanál étolaj
A főzéshez
1.5 evőkanál szódabikarbóna
1.5 víz
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A díszítéshez
napraforgómag
szezámmag
trappista sajt (reszelt)
A sós öntethez
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 csapott evőkanál só
víz
A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz.
Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlemezre őket. 15 percen át pihentesd őket.
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vizet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.
1 dl cukorral elkevert, langyos folyadékban felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszteket összevegyítjük a répával, hozzászórjuk a zabkorpát, a krumplipelyhet és a sót. Beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszeállítom a tésztát 20-30 percig letakarva pihentetem. Vékonyra kinyújtom, megkenem felvert tojással és feltekerem mint a beiglit. Félbehajtom. 10 percig pihen, másfél ujjnyi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA 1/2 csésze vízet a 2 csomag élesztőporral és a 2 tk mézzel összekeverem és megvárom míg az élesztő aktivizálódik. A dagasztó tartályába addíg beleteszem a többi vizet, mézet, va...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű