menu

Családireceptkönyv.hu

Sós perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
260 ml 2,8%-os tej
7 g instant élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál só
3 evőkanál étolaj
A főzéshez
1.5 evőkanál szódabikarbóna
1.5 víz
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A díszítéshez
napraforgómag
szezámmag
trappista sajt (reszelt)
A sós öntethez
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 csapott evőkanál só
víz

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz.
Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlemezre őket. 15 percen át pihentesd őket.
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vizet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.

Sós perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Réteges sajtos-vajas kifli
Réteges sajtos-vajas kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Vajas kifli
Vajas kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo, kornspitz ízű kifli
Paleo, kornspitz ízű kifli

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-tejfölös lángos.
Sajtos-tejfölös lángos.

Elkészítés: Az élesztőt kb fél dl tejben felfuttatjuk, a tésztának valókat összeállítjuk tejből annyit amennyit felvesz és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen duplájá...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk